Mogućnost pojave mraza

Radi ovoga (a velika je vjerojatnost pojave najavljenog mraza), preporučujemo grijanje nasada paljenjem drvnih ostataka (ili guma) u noći s petka na subotu  i to od 4.oo sata ujutro do pojave sunca. Paralelno s ovim, valja već u petak popodne krenuti s prskanjem višegodišnjih nasada preparatima na bazi aminokiselina (DRIN, , Aminoteca 30%, Fitoalgen, Poly-amin, Trainer, Algovital i sl.). Preporučene pripravke primijeniti uz maksimalan utrošak vode i sukladno preporukama proizvođača. Poduži tekst, vezan uz nastojanje da sačuvate Vaše nasade, u obrani od mraza,  možete vidjeti i na našoj službenoj stranici tj., na internetu na: Savjetodavna služba – već u naslovnici stranice. proizvođačima koji uzgajaju niskorastuće poljoprivredne kulture (npr. povrće)  uz tretiranje nabrojenim pripravcima na bazi aminokiselina i/ili giberelinske kiseline, preporučujemo pokrivanje zaštitnim folijama i/ili grijanje plastenika.