Graševina Tomislava Došena osvojila Mađarsku

IMG 0408Članovi Udruge  „V.V.V. "VINO-KAP“ sudjelovali su sa svojim vinima na ocjenjivanju vina u Mađarskoj, u njihovoj vinskoj regiji Balaton u gradu Szolosgyorak. Ukupno je na ocjenjivanju bilo 194 uzorka vina, naša udruga poslala ih je 32. Premda je konkurencija bila jaka, a sudjelovali su i poznati i priznati mađarski vinari Balaton regije (Koltany, Santa Marija, Kalafatic, Kondor, Bella, Miklos, Molnar, Hujber, Faggijas, Sipos, Somogy Boglar, Trunko,Varga, …) graševina našeg člana Tomislava Došena dobila je najveću ocjenu na natjecanju (18,94 boda), zlatnu medalju te je ujedno i pobjednik ovog ocjenjivanja. 

 

Prema svemu navedenomu, predstavnici naše Udruge ukupno su osvojili: 4 zlata (graševine1., 2., 3., i 4. - T. Došen), 14 srebra, 8 bronci te 6 priznanja. Niti jedno vino koje je poslano na ocjenjivanje nije odbačeno, tako da možemo reći da smo ovim natjecanjem kvalitetno i uspješno prezentirali vina kutjevačkog vinogorja u  turistički bogatoj regiji Republike Mađarske. 

Budući sa se u Kaptolu za nekoliko dana očekuje isto takvo ocjenjivanje, bit će ovo dobra prilika za potvrdu ovih ocjena, ali i usporedba manjih vinara s poznatim vinarima kutjevačkog, požeškog i pleterničkog vinogorja. Ovo ocjenjivanja samo je potvrda koliko su napredovali manji vinari u svojoj proizvodnji kako grožđa tako i vina.  Slijedeći korak Udruge zasigurno će biti izrada strategije plasmana vina te stvaranje snažnijeg „branda“ i promocije prvenstveno na domaćim tržištima. 

Prijava za 9. Županijsko ocjenjivanje vina u Kaptolu.

pdfPrikaz svih rezultata s održanog ocjenjivanja

 


Ispis   E-mail