Kaptolačka vina ponovno uspješna na ocjenjivanju u Mađarskoj

Drugi put Udruga „VINO-KAP“ iz Kaptola sudjelovala je u Mađarskoj, točnije u gradu Šiklošu na tamošnjem ocjenjivanju vina. Ukupno je ocjenjeno 394 uzorka vina, a dva naša člana (Hrvoje Pavlović i Tomislav Došen) za svoju graševinu osvojili su „visoko zlato“. Svako valja spomenuti i druge koji su sudjelovali, pa su tako: Vladimir Čakalić, Hrvoje Pavlović i Tomislav Došen osvojili srebrne diplome, dok su Igor Kovačević, Marko Pranjić, Josip Novak, Ferdinand Novak, Ivan Valentić i Dražen Čakalić osvojili brončane diplome.

Nakon proglašenja pobjednika, svi prisutni imali su priliku kušati sva ocijenjena vina te razmijeniti iskustva i mišljenja o kvalitetnim vinima. U sklopu ovog programa članovi udruge VINO-KAP posjetili su i novouređeni vinski podrum vinara Zoltana Horvata u Mohaču. Hrvatski i mađarski vinari ponovno će se sresti za svega nekoliko dana i odmjeriti snage u kvaliteti vina, ali ovaj puta u Hrvatskoj, točnije u Kaptolu na tamošnjem ocjenjivanju vina.