Preporuke 04.06.2013.

Obavijest voćarima!
Proizvođačima jabuka i krušaka preporučujemo izvršiti zaštitu nakon obilnih kiša čim vrijeme dozvoli, protiv čađave krastavosti kombinacijom sistemičnog i preventivnog pripravka: Od sistemika upotrijebiti jedan : Indar 5 EW, Clarinet, Baycor WP, Score 250 EC,
Cros, Difkor. Od preventivnih ili kontaktnih fungicida protiv krastavosti primijeniti: Dithane
M-45, Captan 50, Star 80 WP, Folpan ili Polyram DF, Antracol WP 70. Ove navedene sistemike primijeniti najviše dva puta u vegetaciji! U voćnjacima jabuka u kojima ima zaraze pepelnicom, preporučuje se izrezati zaražene izboje prije primjene fungicida na bazi močivog sumpora: Chromosul 80, Sumpor SC 80, Thiovit Jet.
U nasadima krušaka, kruškina buha nalazi se u fazi izlijeganja iz jaja. Primijeniti: Rimon 10 EC, Nomolt, Actara 25 WG. Ako se ličinke nalaze u različitim razvojnim stadijima primijeniti: Vertimec 018 EC ili Kraft 18 EC uz dodatak mineralnog ulja.
Proizvođačima šljiva preporučujemo protiv šupljikavosti lista i narančaste pjegavosti upotrijebiti fungicid: Captan 50, Stoper 50, Merpan 80 WDG, Folpan 50 WP, Futura 50 WP.
U nasadima bresaka i nektarina protiv šupljikavosti lista upotrijebiti fungicid: Captan 50, Stoper 50, Merpan 80 WDG, Delan SC, 750, a protiv pepelnice jedan od navedenih: hromosul 80, Kalinosul 80 WG, Sumpor SC.
U nasadima bresaka i nektarina potrebno je primijeniti i insekticid protiv breskvinog savijača i breskvinog moljca: Runner 240 SC, Affirm, Coragen 20 SC.
Obavijest vinogradarima!
Vinogradarima preporučujemo ponoviti zaštitu sistemičnim fungicidima nakon 30-ak l oborina protiv plamenjače:Verita, Profiler, Mikal, Flash, Winner, Attila, Rival, Alonso, Mikal Premium F, Galben F, Baldo F, Forum, Star, Ridomil gold kombi 45 WG, Cursate F, Pergado F. Protiv pepelnice upotrijebiti jedan od fungicida: Falcon EC 460, Vivando , Talendo, Stroby WG, Collis ili Crystal.
 
Pripravke primijenite prema uputi proizvođača!
Izvršeno tretiranje upišite u Evidenciju uporabe sredstava za
zaštitu bilja!

Ispis   E-mail