Top kontakt

T: 034/231-023  l  F: 034/313-104  l  M: 098/452-111  l  E: info@udruga-vvv-kaptol.hr

GTranslate

hrenfrdehuit

Top slogan

Udruga vinogradara, vinara i voćara "VINO-KAP"

Dobro došli na stranice naše Udruge!

Preporuke 08.04.2016.

Obavijest voćarima! Proizvođače višanja upozoravamo da je potrebno izvršiti tretiranje protiv monilije a proizvođače  šljiva i  trešanja upozoravamo  na  potrebu  isto tretiranja protiv uzročnika bolesti monilije u voćnjacima koji se nalaze u fenofazi cvatnje  ili  precvjetavanja. Protiv monilije upotrijebiti jedan od pripravaka: U  nasadima višnjama: Signum, Chorus 75 WG, Luna expirience. U nasadima  šljiva: Teldor SC 500, Signum, Nativo,  Chorus 50 WG, Indar 5 EW, Difcor. U nasadima  trešnja Indar 5 EW, Nativo 75 WG ili Luna expirience. Proizvođačima bresaka, nektarina i marelica preporučamo protiv šupljikavosti lista primijeniti jedan od organskih fungicida: Captan  WP 50, Kastor, Delan 700 WDG. Proizvođačima nektarina  i proizvođačima šljiva koji su prošle godine imali štete od tripsa po plodu, preporučujemo izvršiti tretiranje protiv tripsa. Ličinke tripsa oštećuju plodnicu i tek zametnuti plod. Na epidermi ploda nastaju nekroze nepravilnih oblika što smanjuju tržišnu vrijednost ploda. Primijenite jedan od  pripravaka: Rogor 40, Calinogor, Chromgor, Perfektion.

Preporučujemo voćarima, proizvođačima šljiva u kojima je precvjetavanje  da izvrše zaštitu protiv   šljivine osice upotrijebiti Rogor 40, Perfektion, Chromgor 40 ili Direkt kad 2/3 latica cvijeta otpadne.Protiv šupljikavosti lista primijeniti Captan  WP 50, Kastor.

Pripravke upotrijebiti prema uputi proizvođača i u skladu s Fitosanitarnim informacijskim, korisnici sredstava za zaštitu bilja trebaju voditi evidenciju o izvršenim tretiranjima. Pripravke primijenite prema uputi proizvođača i pravilno zbrinite ambalažu.

Slideshow CK