Preporuke 16.06.2016.

Obavijest voćarima! Voćarima savjetujemo ponoviti zaštitu od bolesti nakon obilnih oborina (od 25 do preko 40 l/m²)  koja su pala u protekla tri dana. Svi voćnjaci koji su pretrpili  i tuču, savjetujemo i primjenu jednim od pripravaka na bazi aminokiselina tzv anti-šok terapija (Drin, Polyamin…) U nasadima jabuka i krušaka protiv krastavosti primijenite fungicid: Captan 80 WG, Captan WP 50, Dithane M-45, Mankozeb, Folpan 80 WDG,  Polyram DF. Protiv  pepelnice upotrijebiti: Luna experience, Stroby, Zato 50 WG, Zato Plus ili  pripravak na bazi močivog  sumpora: Chromosul 80 ili Kalinosul 80 WG, Thiovit Jet,  Sumpor SC -80. U nasadima šljiva  ponoviti tretiranje protiv narančaste pjegavosti  upotrijebiti fungicid: Captan  WP 50, Captan 80 WG,  Merpan 80 WDG, Folpan 80 WDG, Futura 50 WP. Proizvođačima bresaka, nektarina i marelica protiv šupljikavosti lista primijeniti: Captan 50, Captan 80 WG, Merpan 80 WDG. Protiv pepelnice  na breskvama i nektarinama:  Nativo i Luna experience (djeluju i protiv truleži)  ili Chromoslul 80, Thiovit Jet, Kalinosul 80 WG.

Na ranijim sortama voditi brigu o karenci pripravka! Pripravke upotrijebiti prema uputi proizvođača i u skladu s Fitosanitarnim informacijskim sustavom! Pripravke upotrijebiti prema uputi proizvođača i u skladu s Fitosanitarnim informacijskim, korisnici sredstava za zaštitu bilja trebaju voditi evidenciju o izvršenim tretiranjima.