Održan XI. sajam VINO KAP

Sajam su predstavili domaćini, predsjednik organizacijskog odbora Ferdinand Novak i načelnik Općine Kaptol, Mile Pavičić dok je isti u ime pokrovitelja otvorio požeško-slavonski župan Marijan Aladrović. U programu je bila objava rezultata sa županijskog ocjenjivanja vina i dodjela priznanja. Ukupni pobjednik i najbolje ocjenjeno vino je bila Graševina berba 2012.        „Perak „ d.o.o. proizvođač Ivica Perak iz Kutjeva. Na ovogodišnjem ocjenjivanju vina pristiglo je 89 uzoraka iz Požeško–slavonske županije. Sajam svake godine poljoprivrednicima nudi Okrugli stol s temom iz poljoprivrede.

Ove godine stručni suradnici Sajma, Poljoprivredno savjetodavna služba sa svojom gostima prezentirala je „Zakon o poljoprivrednom zemljištu„. Kao i svake godine, izlagača je bilo od Erduta do Zagreba, a drugu godinu za redom na sajmu su bili i vinari iz Mađarske, županije Kapošvar općina Szolosgyorok. Ove dvije općine su na Sajmu potpisale Sporazum o međusobnoj suradnji. Najveća gospodarska manifestacija na području Općine Kaptol ali i Požeško-slavonske županije i šire, ne bi se mogla organizirati bez stručne i financijske pomoći pokrovitelja, sponzora i vrijednih članova udruge „Vinogradara ,vinara i voćara „Općine Kaptol koji su sa organizacijskim odborom nositelji ove zahtjevne manifestacije.

Organizator se zahvaljuje svima na pomoći i suradnji a posebno izlagačima koji su temelj svega. Zahvala pripada i posjetiteljima, a kojih je kroz dva sajmena dana prošlo oko 8000. Na Sajmu su predstavljeni razni strojevi,mehanizacija, OPG-i i djelatnosti ali i kulturna baština cijele Slavonije. Dodatan značaj ovoj manifestaciji pridonijela i smotra folklora „Šokačko se kolo vije“, a koja je održana po 3. put u organizaciji KUD-a Ivo Čakalić iz Kaptola nastupom osam KUD-ova.

Fotogalerija: