Zasadili smo vlastiti vinograd

Kaptolačko vincelovo „ će sada dio obreda imati i u središtu mjesta Kaptol uz vinski podrum . „ – rekao je Predsjednik udruge Ferdinand Novak . Nakon sadnje vinograd je blagoslovio mjesni župnik Josip Klarić uz prisustvo članova koji su sadili i mještana . Nakon Blagoslova svi su nazočili Svetoj misi povodom Blagdana Sv.Jurja . Da bi vinova loza dobro „potjerala „ iz zemlje pobrinuli su se članovi i dobro to sve vinom zalili. Ovo je još jedna aktivnost i investicija a prije ulaska RH u EU   koju čini naša udruga . Kolike su potrebe ,ovaj vinograd je tek početak investiranja .

Sad se vidi da se trebalo pojačati broj trsova . Sadnju su obavili uz stručnu pomoć : Ferdinand Novak ,Mile Pavičić , Josip Novak, Ivica Kralik, Slavko Bartolović, Marko Miholić , Hrvoje Pavlović, Ivica Lončarević , Slavko Pavelka,Damir Matešić, Mirko Štefka, Mato Lončarević , Tomica Stanišić ,Dario Matešić , Milan Đurina , Dražen Čakalić , Drago Perić , Petar Jelušić , Pavo Svoboda, Zdravko Šmitpeter, Dalibor Mikić , Josip Pranjić , Ivica Valentić , Marko Pranjić , Frano Marjanović , Zdravko Raguž koji su i vlasnici zasađenih trsova . Udruga će imenovati svake godine novo „povjerenstvo „ koje će voditi stručni rad i nadzor nad imovinom ( kopanje ,prskanje,štucanje ,berba … )