vina prijatelja , da možda „ otkrijemo kakvu manu „ ili sl. Nismo imali tu priliku ili se suočili sa vinskom manom naših članova, stoga smo i zadovoljni i veselimo se da znamo raditi dobra vina. Kako i ne bi imali dobra vina kad imamo sve preduvjete od adekvatnih prostora i posuda za vino do vrhunskog grožđa, rekao je predsjednik udruge Ferdinand Novak koji je bio i voditelj degustacija . Ipak „ degustatori „ nisu bili bez stručnog nadzora. Cijeli tijek degustacija pratili su i zajedno kušali vina i stručnjaci - enolozi iz naših vinarija: Ivo Enjingi , Drago Razumović,Vlado Krauthaker, Milan Štimac, Anita Matijević, Goran Josipović, Zvonko Škopec, Goran Šutalo, Ivica Perak, Marinko Markota, Josip Mesić, Stanko Zrinšćak , Ivan Malčić, te studenti Veleučilišta u Požegi . Njihov zadatak bio je analizirati svaki uzorak . Tijekom degustacija bila su prezentirana vina sa vinskim manama koje su „ pripremili „ naši enolozi, te ista prokomentirali i dali pojašnjenja o kakvim se vinskim greškama radi i zašto one dolaze, kako ih spriječiti itd. Uz radionicu kušanja bila je i stručna enološka edukacija. Kaptolački vinari su mogli dobiti iz prve ruke sve odgovore na postavljena pitanja i dobre savjete . U našem malom podrumu skupila sa „vinska svita kutjevačkog vinogorja „. Ove degustacije poslužile su našim vinarima da se pripreme za nadolazeća ocjenjivanja vina koja će se održati u Mađarskoj, Kaptolu, Kutjevu i drugim mjestima … Dobili smo jednu poruku sa ove degustacije: imamo dobra i kvalitetna vina ali nemamo još niti jedno vrhunsko vino. Zadaća vinara za naredne godine svakako će biti kako stvoriti vrhunsko vino te kako razlikovati kvalitetna i vrhunska vina.
Ovim putem prikazujemo i rezultate, tj. mišljenja degustatora o vinima članova Udruge koja su ove godine bila ocjenivana. - Rezultati ocjenjivanja vina 2016.pdf