hrenfrdehuit

Udruga vinogradara, vinara i voćara "VINO-KAP"

Dopunska izobrazba za uporabu pesticida

Zbog povećanog interesa, Udruga VINO-KAP Kaptol organizira dodatnu edukaciju (izobrazbu) o održivoj uporabi pesticida, dana 31.03.2021. (srijeda), s početkom u 18,00 sati, u prostoru udruge (vinski podrum) uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Izobrazba je namijenjena svima kojima je istekla važeća kartica za kupnju i uporabu zaštitnih sredstava. Sa sobom ponijeti kopiju stare iskaznice o održivoj uporabi pesticida te kopiju osobne iskaznice. Prijaviti se možete na broj 098/452-111.

Berbe vinograda gotovo završene

„Tko je mario, taj je obr'o“ rekli bi vinogradari na kraju svoje berbe.  Proslava završetka berbi grožđa ili u našem kraju „Pudarijada" zbog pandemije Covid 19 neće se ove godine održati, kao niti dodjela diploma  s 13. Ocjenjivanja vina (diplome će vinarima biti uručene u dogovoru s  nagrađenim u obilasku njihovih podruma).

Zimska škola rezidbe

Već tradicionalno, djelatnici Ministarstva poljoprivrede, HPŠSS, specijalisti hortikulture, zaštite bilja i mehanizacije, organiziraju „Zimsku školu rezidbe vinove loze“. Do sada je kroz školu prošao značajan broj polaznika koji stečena znanja sa ove škole korisno primjenjuju u svojim nasadima ili na okućnicama.

Izvještajna skupština za 2017. godinu

Udruga VINO-KAP održala je dana 07. srpnja svoju redovitu Izvještajnu skupštinu. Skupštini je prisustvovalo 112/186 članova. Skupštinu je otvorio i vodio predsjednik, Ferdinand Novak koji je ujedno i pozdravio sve prisutne članove i goste. Izvješće o radu za 2017. godinu pročitao je tajnik, Mile Pavičić, blagajničko izvješće pročitao je Josip Novak dok je Maro Marić pročitao izvješće Nadzornog odbora. Sva izvješća jednoglasno su i usvojena.

Allan Starski posjetio je naš podrum

Udrugu  „VINO-KAP„  i  Općinu Kaptol, a u sklopu 26. Jednominutnog filma posjetili su sudionici ovog Svjetskog  festivala. Ukupno  je u subotu 26.05.2018.  u  podrumu  udruge  bilo  67   (producenata, scenarista, režisera…  iz  12  zemalja  : Španjolska, Italija, Koreja, Mađarska, Srbija, BiH, Engleska  ….) . Među  istaknutim i poznatim  svjetskim  filmskim  stručnjacima bio je i gosp. Allan Starski dobitnik  oskara -  Zlatni  globus   za  scenarij   filma  „Šidlerova  lista„ Svi oni imali su priliku degustirati i kušati nekoliko vina iz vinarije Visia aurea iz Kaptola.

Kontakt info

Udruga vinogradara, vinara i voćara "VINO-KAP"
Vetovačka 2,  KAPTOL 34334 - HRVATSKA

E-mail: info@udruga-vvv-kaptol.hr