Zimska škola rezidbe

Već tradicionalno, djelatnici Ministarstva poljoprivrede, HPŠSS, specijalisti hortikulture, zaštite bilja i mehanizacije, organiziraju „Zimsku školu rezidbe vinove loze“. Do sada je kroz školu prošao značajan broj polaznika koji stečena znanja sa ove škole korisno primjenjuju u svojim nasadima ili na okućnicama.

Izvještajna skupština za 2017. godinu

Udruga VINO-KAP održala je dana 07. srpnja svoju redovitu Izvještajnu skupštinu. Skupštini je prisustvovalo 112/186 članova. Skupštinu je otvorio i vodio predsjednik, Ferdinand Novak koji je ujedno i pozdravio sve prisutne članove i goste. Izvješće o radu za 2017. godinu pročitao je tajnik, Mile Pavičić, blagajničko izvješće pročitao je Josip Novak dok je Maro Marić pročitao izvješće Nadzornog odbora. Sva izvješća jednoglasno su i usvojena.

Opširnije...

Allan Starski posjetio je naš podrum

Udrugu  „VINO-KAP„  i  Općinu Kaptol, a u sklopu 26. Jednominutnog filma posjetili su sudionici ovog Svjetskog  festivala. Ukupno  je u subotu 26.05.2018.  u  podrumu  udruge  bilo  67   (producenata, scenarista, režisera…  iz  12  zemalja  : Španjolska, Italija, Koreja, Mađarska, Srbija, BiH, Engleska  ….) . Među  istaknutim i poznatim  svjetskim  filmskim  stručnjacima bio je i gosp. Allan Starski dobitnik  oskara -  Zlatni  globus   za  scenarij   filma  „Šidlerova  lista„ Svi oni imali su priliku degustirati i kušati nekoliko vina iz vinarije Visia aurea iz Kaptola.

Izostala potpora glavnog pokrovitelja

Organizator sajma "Vino-kap" nezadovoljan odlukom Ministarstva

Udruga  „Vinogradara, vinara  i  voćara „ Općine  Kaptol-organizator Sajma  „Vino-kap„  nezadovoljna  je  odlukom  Ministarstva poljoprivrede  RH  što  im je  uskratila  financijsku  potporu  za  pomoć  u  organizaciji  Sajma. Ministarstvo  poljoprivrede  je  pokrovitelj  Sajma na  kojem  je  nazočio  pomoćnik  tadašnjeg  ministra  gosp. Stjepan  Mikolčić  te  isti  i otvorio  7. svibnja  2011.  Organizator  je  uredno  popunio  svu  natječajnu dokumentaciju  i u zadanim  rokovima  predao  u  nadležno  Ministarstvo,  da  bi   09.02.2012. saznali  da  je uskraćena  financijska  potpora  iz  natječaja. U  obrazloženju  se  navodi  da  nije  predana  prijava  na  vrijeme  (kasnila  dva  dana !!! ),  a  organizator   Sajma   se  pita  kako  je   pomoćnik  ministra   saznao  za  spomenutu  manifestaciju. Ovih dana  se  dogovara  plan  kako i na koji  način  održati  ovu poznatu  manifestaciju, kad  kod mjerodavnih  institucija nema  podrške  ili  kako  „savladati „  birokraciju  koja je  u ovom  slučaju  presudila. Čekati  devet  mjeseci  na  odgovor  i  koji  dolazi  negativan, a   obveza  iz  natječaja  je  bila  u  roku  od  30  dana  obavijestiti  stranku  o  eventualnim  nedostatcima  o natječaju. S  pravom su  razočarani  članovi  organizacijskog odbora  Sajma „Vino- kap„  koji  se ove  godine  treba održati  po 10–ti put u Kaptolu. Možda  je  ovo  bio  signal  organizatoru  da   ova manifestacija  nije  interesantna  nadležnom  ministarstvu !

Stranica 1 od 4