Članovi Udruge „VINO-KAP“ nastavljaju sa svojim tjednim degustacijama. Ovaj ponedjeljak domaćini su bili: Hrvoje Pavlović, Tomislav Došen, Vlado Rajić i Mato Lončarević. Domaćini su ukupno donijeli 20 uzoraka na degustaciju. Ovog ponedjeljka u kontroli degustatora bili su: Goran Josipović, Drago Razumović, Zvonko Škopec, Goran Šutalo i Ivo Enjingi. Provjereni enolozi, vinari i ocjenjivači vina pohvalili su ovakav način učenja ali i međusobnog kontroliranja vina. Nešto više o samom procesu proizvodnje vina kao i o ulozi sumpora u vinu govori je poznati vinar Ivo Enjingi. Osim kratkog predavanja,
Čak 55 članova Udruge prisustvovalo je predavanju koje je Udruga "VINO-KAP" organizirala zajedno s tvrtkom Bayer. Ovom prilikom predstavljeni su noviteti iz palete proizvoda zaštite kao i tretmani zaštite. Premda su zaštitna sredstva skupa, ona su u današnje vrijeme neophodna, stoga je vinogradarima predstavljen program zaštite koji je po mnogima skup ali najučinkovitiji. Gospodin Petar Živković, predstavnik tvrtke Bayer, predstavio je članovima Udruge cjelogodišnji program zaštite, te prezentirao rezultete koji su ustvareni na pokusnim parecelama koje su tretirane isključivo proizvodima tvrtke Bayer.
Udruga vinogradara vinara i voćara „VINO-KAP“ poziva sve svoje članove na stručno predavanje. Tema predavanje je integrirana zaštita vinove loze te predstavljanje novih zaštitnih sredstava u vinogradarstvu. Predavanje će se održati u ponedjeljak (08.02.2016.) u općinskoj vijećnici Općine Kaptol s početkom u 18:00 sati. Nakon stručnog predavanje za sve sudionike bit će organiziran primjeren domjenak i druženje.
Današnjoj degustaciji uz već stalno prisutne vinare, prisustvovali su i Vlado Krauthaker te Anita Matijević u ulozi enologa ali i kao pomoć pri ocjenjivanju vina. Enolozi su svoje znanje pokušali prenijeti na neiskusne degustatore te su ih uputuli kako ocjenjivati vina i čemu davati prednost kod osjetila.
U danima oko Vincelova ili na samo Vincelovo, pojedini članovi Udruge redovito održavaju proslave u svojim vinogradima. Prilika je to vinogradarima da se malo prošetaju do svojih vinograda, da pregledaju vinograd ali i da počaste svoje goste domaćim proizvodima. Nema pravila što se tiče jela. Jedni prave čobanac, drugi grah, treći roštilj, ali svi oni zasigurno peku kobasicu sa slaninom i lukom kao podsjetnik na stara vremena kada se jelo samo s ražnja jer kotlića gotovo pa i nije bilo. Nažalost ove je godine Vincelovo prošlo bez snijega, ali prethodni dani bili su izrazito hladni (-5 do 11 C °). Nije bitno da li je nadstrešnica, vikendica ili