Nakon vincelovskih dana, pred vinarima Udruge VINO-KAP bilo je još jedno ocjenjivanje. Gotovo 30 degustatora dali su svoje ocjene svojim prijateljima vinogradarima i vinarima. Ukupno je degustirano 12 uzoraka vina članova Udruge iz Požege (vina od vinara: Pavelka, Štimac, Stanišić, Horvat, Vidić, Perzel i Nemet). Sva vina su zdrava, bistra, bez mana te spremna za konzumaciju. Uz standarddnih 12 uzoraka, ovaj put degustiralo se vino od višenje te jedno dalmatinsko vino koje je došlo jer je njegov vlasnih htio čuti što o vinu misle "vinoljubci" i obični vinare, a ne samo stručni enolozi.
Udruga vinogradara vinara i voćara „VINO-KAP“ skladno svojim mogućnostima, volji i želji članstva proslavila je još jedno „Vincelovo u Kaptolu“. Uz već tradicionalni grah i pečene kobasice, svi prisutni zabavili su se uz tamburaše te domaće vino. Osim vina i kobasica, domaćice iz Kaptola potrudile su se tu su ispekle i pokoji stari već zaboravljeni kolač. Nije nas bilo mnogo, možda 50 % članova Udruge, ali to nije bio razlog da se Vincelovo ne proslavi. Nismo brojali koliko nas nema i nismo kukali za onima koji nisu došli. Udruga vinogradara ne pravi „komercijalno Vincelovo“ stoga je naš uspjeh uvijek zajamčen. Svi članovi Udruge, njihovi prijatelji i mnogi Kaptolčani još jednom su se zabavili jer dani su sve ljepši, a
Zimska škola rezidbe voća održat će se u Kaptolu 15. i 16. veljače 2016. Godine. Organizator škole rezidbe, ujedno i provoditelj edukacije je Savjetodavna služba, podružnica Požeško-slavonske županije. Nastava će se održati kroz dva dana, s početkom u 08:00 sati. Prvi dan predviđen je teoretski dio predavanja u općinskoj vijećnici Općine Kaptol te praktična nastava u voćnjaku, dok je drugi dan samo praktični dio. Edukacija je besplatna za sve sudionike.
Udruga vinograda vinara i voćara „VINO-KAP“ nastavlja sa svojim aktivnostima. Dražen Čakalić, Vinko Bingula, Antun Čakalić, Ivica Jurčić i Ilija Marčinković bili su domaćini, odnosno degustirana su njihova vina. Drugu ovogodišnju degustaciju obilježila je degustacija 12 uzoraka vina te jedan „tudum“ ( tudum ili nojaš stara je sorta grožđa koje gotovo da više i nema, a do uspostavljanja plantažnih vinograda bila je najzastupljenija sorta od koje se radilo vino, a potom i rakija od ostatka vinskog taloga.
Članovi udruge počeli su s internim kušanjem i degustacijama vlastitih vina. Na prvom okupljanju u Vinskom podrumu okupilo se 20 članova koji su degustirali i dali svoje mišljenje kolegama koji su donijeli svoje uzorke. Ukupno je degustirano deset uzoraka: Joco Novak, Marko Pranjić, Ivan Valentić, Zdravko Šmitpeter i Ferdinand Novak . Svi uzorci su bili uredni , (u jednom vinu je bilo nekoliko primjedbi koje je vlasnik prihvatio - ali na sreću više ga nema). Dogovorili su se da se svakog ponedjeljka u 18,00 sati